WK-koorts stijgt in België: gadgets en stickers boomen op internet


Dat de WK-koorts in België stilaan een hoogtepunt bereikt, bewijzen de talloze successen. Naast de accessoires voor supporters die er op verschillende webshops te ontdekken zijn, kan nu ook Panini de massale vraag naar WK-stickers niet volgen. De WK-stickers worden sinds kort verdeeld binnen verschillende supermarkten, lokale krantenwinkels, speelgoedwinkels en via de webshop van Panini. In totaal werden er in ons land al meer dan 80 miljoen stickers verkocht.

Bij Panini Belgium staat inmiddels de telefoon roodgloeiend van personen die kost wat kost stickers willen kopen. “Mensen willen vanuit het hele land naar ons magazijn komen om stickers op te halen, maar we kunnen hen niet helpen. Ook wíj hebben te weinig stock,” aldus een woordvoerder van de onderneming. Pakweg een week geleden leverde de Italiaanse fabrikant twee miljoen nieuwe zakjes met Paninistickers. Echter was deze voorraad meteen opnieuw weer uitgeput. “Deze twee miljoen zakjes waren reeds beloofd aan reserverende winkels,” volgens de woordvoerder. Een overige reserve is er niet. Volgens de woordvoerder zou Panini Belgium de levering graag opdrijven tot vier miljoen zakjes per week. Echter kan Italië momenteel niet volgen met de bestelling.

Ook lokale handelaars voelen het succes van de Paninistickers. Zo zijn er situaties waar klanten tijdelijk van supermarkt veranderen omdat er elders wel nog stickers te verkrijgen zijn. Panini Belgium raadt geïnteresseerden aan om deel te nemen aan ruilbeurzen in afwachting van nieuwe leveringen. Inmiddels worden er in heel België dergelijke beurzen georganiseerd. Ook op de speelplaats van alle basisscholen wordt er druk geruild. Sommige scholen nemen zelfs maatregelen, zoals de vrije basisschool Sint-Leonardus in Zoutleeuw. Wisselen is er strikt verboden. Eveneens duiken op tweedehandswebsites de stickers en stickerboeken massaal op. Sommigen ter ruil, anderen te koop. Volgens Gazet van Antwerpen is het aantal zoekopdrachten naar Paninistickers op Kapaza met 49 procent toegenomen ten opzichte van een week geleden. Het aantal reacties steeg met 38 procent. Inmiddels staan er zowel op zoekertjessite Kapaza, Koopjeskrant als 2dehands elk meer dan 1.200 Panini-zoekertjes.


21 mei, 2014

Reviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + 6 =